Wat is Zomerkamp?

De Zomerkampen zijn een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Elke zomer worden er zeven weken zomerkamp georganiseerd, vanaf begin juli tot eind augustus. Kinderen schrijven zich voor één week in en gaan dan naar huis, net als de begeleiders. Een nieuwe groep beleeft de week daarop een nieuwe week zomerkamp.

De meeste deelnemers komen met hun vereniging op kamp. We heten ook deelnemers welkom die geen lid zijn van een gym- of dansvereniging, dus nichtjes, neefjes, vriendjes en buurmeisjes mogen allemaal mee.

De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 6 en 18 jaar. Zij worden verdeeld in de volgende leeftijdsgroepen:

  • Sjoka 6-8 jaar (onderbouw basisond.)
  • Joka 8-10 jaar (middenbouw basisond.)
  • Tika 10-12 jaar (bovenbouw basisond.)
  • Mika 12-15 jaar (onderbouw middelbaar ond)
  • Ouka 15-18 jaar (bovenbouw middelbaar ond)

Zomerkamp is de leukste week van de zomer voor alle kinderen van 6 t/m 18 jaar. Een week waarin kinderen samen met oude of nieuwe vriendjes een groot avontuur beleven. Gezellig met z’n allen slapen en keten in een grote tent. Voor elke leeftijdsgroep is er een gaaf programma. Voor de jongsten heerlijk de hele dag actief buiten spelen met speurtochten, verstoppertje, kampvuur, zwemmen en liedjes zingen. Voor de ouderen natuurlijk ook een nachtprogramma, een dagje een bezoek aan de stad en uit je dak gaan in de disco.

Op het kampterrein staan zeven gezellige tentendorpen waar de kinderen per leeftijdsgroep voor die week hun intrek nemen. Elk kind heeft zijn eigen tentleiding. Deze leiding zorgt er voor dat de kinderen een te gekke week gaan beleven.

Met Fit op Zomerkamp

Elk jaar gaat er een delegatie vanuit Fit mee op Zomerkamp. Rond december wordt bekend gemaakt in welke week Fit in de zomer van 2018 meegaat.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Wilbert Dekker.

Wilbert Dekker
Selectie, springselectie