Afgelopen weekend kwamen de beste gym-, turn-, spring- en danssporters van Nederland bij elkaar in Rotterdam voor Fantastic Gymnastics. Gymnastiekvereniging Fit uit Lisse heeft daar wederom bewezen tot de top van Nederland te horen als het gaat om groepsspringen. Twee Lisserse teams behaalden de overwinning bij de zogenoemde 4-Toppers Wedstrijd.

Op 25 en 26 juni vormde Ahoy hét decor voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen (dames & heren), trampolinespringen, ritmische gymnastiek, acrobatische gymnastiek, jazzdans en streetdance.

Fit Lisse nam tijdens Fantastic Gymnastics deel aan de 4-Toppers wedstrijd. Het bijzondere aan deze groepsspringwedstrijd is dat het groepsresultaat telt. Een team van 4 personen laat oefeningen zien op twee toestellen: trampoline en trampoline/pegasus. De resultaten van beide toestellen leveren een totaalscore op die meetelt voor de eindzege.

Uitslagen

Het mix team van Zahra Bierman, Lonneke Haveman, Tom Brouwer en Wilbert Dekker haalde de eerste plaats voor senioren in niveau C. Ook het damesteam – bestaande uit Noa Peeters, Sophy Duwel, Lusa Kaak en Melanie Brouwer – behaalde de overwinning. Bij de junioren niveau B haalden Bo Struive, Maud Molenaar, Maud Hartevelt en Mirthe van der Zon een achtste plaats.

Eerder deze maand werd het seniorenteam van Fit viervoudig Nederlands Kampioen in Surhuisterveen. Ook sleepten zij diezelfde dag een tweede plaats in de wacht bij het NK Air-tumbling. De gymnastiekvereniging kijkt vol trots terug op een succesvol sportseizoen, waarin ook vele individuele successen behaald werden.