Turnsters Nienke en Naomi winnen in Den Haag

Zaterdag 9 april was een spannende wedstrijddag voor 4 turnsters van gymnastiekvereniging Fit. In Den Haag moesten zij laten zien waar zij al het hele seizoen hard voor trainen. En met succes!

Voor Nienke van der Zon en Naomi Smits was het de allereerste officiële regiowedstrijd van hun sportcarrière. Deze jonge turnsters hadden hun zenuwen echter prima onder controle! Nienke wist de wedstrijd met overtuiging te winnen, mede dankzij haar goede oefeningen op brug en vloer. Ze haalde daarbij de hoogste scores van de dag. Nienke werd op de voet gevolgd door Naomi die de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Met trots kijkt zij terug op haar balkoefening, waarbij de – altijd risicovolle – koprol gelukt was. In totaal deden 28 meisjes mee in deze categorie (Instap D2).

Tijdens het middagprogramma kwamen Judith Ruijgrok en Kiëra de Boom in actie in de categorie Pupil 1-D2. Vanwege het grote aantal deelnemers waren daar 4 medailles te vergeven. De turnsters lieten zich van hun beste kant zien. Kiëra pakte de wedstrijdzege op brug en Judith werd tweede op sprong. Het puntentotaal van de vier turntoestellen was voor hen beiden helaas nét niet voldoende voor een medaille. Judith haalde een vijfde plek en Kiëra een zesde plek. Ondanks dat de meiden graag een medaille naar huis hadden meegenomen, mogen ze heel tevreden zijn met het resultaat op deze belangrijke wedstrijd!

Jeugd

Op de zaterdagen in maart en april nemen veel turnsters van Fit deel aan turnwedstrijden in Amsterdam en Den Haag. Mirthe v/d Zon en Indi Reijn mochten het spits afbijten op zaterdag 5 maart. Zij turnden een goede wedstrijd voor de Jeugd 1 – D1. Mirthe haalde een 21ste plaats en Indi eindigde als 22ste.

Junioren en senioren

Op zaterdag 12 maart was het onder anderen de beurt aan de junioren 4de divisie. Daarbij werd Jonna van Essen 28ste, Elisa Bierman 17de, Bo Struive 14de en Lisa de Nooijer 8ste. Met een puntentotaal van 43.800 wist Lisa een felbegeerde finaleplaats veilig te stellen voor de districtsfinale op zaterdag 21 mei. Dan zal zij zich wederom moeten bewijzen. Bij de junioren 5de divisie werd Tiara Juffermans 18de. En Zahra Bierman haalde bij senioren 5de divisie een tevredenstellende 11de plaats.

Turnen

In het dames turnen worden vier oefeningen uitgevoerd op de verschillende toestellen: vloer, sprong, ongelijke brug en balk. De turnoefeningen vergen een hoge mate van lichaamscontrole, lenigheid en kracht. Het toestel balk vraagt daarnaast om een goed gevoel voor evenwicht. Het puntentotaal van de vier toestellen bepaalt uiteindelijk de eindscore van de wedstrijd.