Turnen is niet alleen voor kinderen! In de turnen 16+ groep vind je dames en heren van alle leeftijden. Tijdens deze turnlessen werken de dames en heren met alle toestellen: balk, brug met ongelijke leggers, lange mat, airtumbling en sprongtoestellen. Bij de springonderdelen wordt gebruikgemaakt van een springplank of trampoline met een dikke mat, waarbij ook de pegasus of kast tevoorschijn komt. Uiteraard staat de veiligheid van de turners en turnsters hierbij steeds voorop.

De dames en heren in deze lessen zijn niet verplicht om mee te doen aan wedstrijden, maar wanneer zij dit willen is hier altijd ruimte voor. De lessen vallen op door de gezellige sfeer en prettige onderlinge verstandhouding.

De 16+ groep is een les zonder vaste leiding. Er is een rooster gemaakt waarbij de leden om beurten een les voorbereiden en “geven”. Ben je een nieuwe deelnemer bij de groep, of wil je gewoon een keertje kijken? Geen zorgen! Zolang je je niet comfortabel voelt om mee te draaien in het rooster, hoeft dit ook niet. Er zijn veel ervaren (oudere) turners/turnsters in deze groep, dus iedereen helpt elkaar.

Deze les gaat door tijdens alle vakanties, met uitzondering van de kerstvakantie.