Over Fit

Fit is opgericht op 3 oktober 1972. In het begin heette Fit nog DEDO (Door Enthousiaste Dames Opgericht). De meest enthousiaste dame daarvan was ongetwijfeld mevrouw M. Kalis. Zij is de feitelijke oprichtster en lange tijd de stuwende kracht achter de vereniging.

In de loop der jaren is Fit uitgegroeid tot een gymnastiekvereniging met een enthousiaste groep vrijwilligers en gediplomeerde leiding. Ook beschikt de vereniging over een succesvolle selectiegroep, waarvan de turnsters en turners uitblinken bij regionale en landelijke (spring)wedstrijden en met demonstraties op muziek.

KNGU

Fit Lisse is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), één van de vier grootste sportbonden van Nederland met ruim 1.000 gymverenigingen en 240.000 sporters. De KNGU telt vijf districten. Fit Lisse valt onder het KNGU district Zuid-Holland, in het rayon Zuid-Holland Noord.

Diverse lessen

Fit biedt lessen aan voor bijna alle leeftijden. Al vanaf 1,5 jaar oud kun je meedoen met ouder- en kindgym. Kleuters van 4-5 jaar kunnen meedoen aan kleutergym. En ben je 6 jaar of ouder, dan mag je naar meisjes- of jongensgym. Heb je talent? Wie weet word je dan uitgenodigd voor de selectie! Vanaf 13 jaar en ouder hebben we de 13+ groep. Dat klinkt heel jong, maar de gemiddelde leeftijd ligt ver in de 20. En ben je nog iets ouder, is turnen misschien niet helemaal meer je ding, maar wil je wel nog actief blijven? Dan hebben we Fit-Actief! Speciaal voor mannen en vrouwen van 40+ die lekker in beweging willen blijven.

Meer dan alleen trainen

Naast trainingen worden elk jaar diverse activiteiten georaniseerd, voor alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld aan het Sinterklaasfeest, het gymnastiekfeest, de Koningsdagdemo, het uitje aan het einde van het seizoen, zomerkamp en ook nemen we eens in de vier jaar deel aan de Wereld Gymnaestrada.

Kennismaken?

Enthousiast geworden? Kom eens langs voor een proefles! Kijk snel op ons lesrooster voor de mogelijkheden of kijk even op de proeflespagina als je meer informatie wilt weten over een proefles.