Wat is SummerMoves Zomerkampen?

SummerMoves Zomerkampen is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Elke zomer worden er zeven weken zomerkamp georganiseerd, vanaf begin juli tot eind augustus. Kinderen schrijven zich voor één week in en gaan dan naar huis, net als de begeleiders. Een nieuwe groep beleeft de week daarop een nieuwe week zomerkamp.

De meeste deelnemers komen met hun vereniging op kamp. We heten ook deelnemers welkom die geen lid zijn van een gym- of dansvereniging, dus nichtjes, neefjes, vriendjes en buurmeisjes mogen allemaal mee.

De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 6 en 18 jaar. Zij worden verdeeld in de volgende leeftijdsgroepen:

  • Sjoka 6-8 jaar (onderbouw basisond.)
  • Joka 8-10 jaar (middenbouw basisond.)
  • Tika 10-12 jaar (bovenbouw basisond.)
  • Mika 13-15 jaar (onderbouw middelbaar ond)
  • Ouka 16-18 jaar (bovenbouw middelbaar ond)

Zomerkamp is de leukste week van de zomer voor alle kinderen van 6 t/m 18 jaar. Een week waarin kinderen samen met oude of nieuwe vriendjes een groot avontuur beleven. Gezellig met z’n allen slapen en keten in een grote tent. Voor elke leeftijdsgroep is er een gaaf programma. Voor de jongsten heerlijk de hele dag actief buiten spelen met speurtochten, bosrenspellen, verstoppertje, kampvuur, zwemmen, turnen, dansen en liedjes zingen. Voor de ouderen natuurlijk ook een nachtprogramma, een dagje een bezoek aan de stad en uit je dak gaan in de disco.

Op het kampterrein staan zeven gezellige tentendorpen waar de kinderen per leeftijdsgroep voor die week hun intrek nemen. Elk kind heeft zijn eigen tentleiding. Deze leiding zorgt er voor dat de kinderen een te gekke week gaan beleven. Meestal ken je je tentleiding al van de gym- of dansvereniging. Maar ook als je nog niemand kent is dat niet erg, want je bent echt niet de enige, en vrienden maken op zoka gaat daarom heel snel!

Naast het gewone zomerkamp bestaat er ook de  mogelijkheid om te kiezen voor het gymkamp. Naast het normale dagprogramma ga je dan ook nog elke dag de turnhal in. In een kampweek met extra gym staat er een team van gediplomeerde trainers en extra begeleiders klaar om je een leuke gymweek te laten beleven. Zij bieden voor alle niveaus een uitdagend en creatief gymprogramma aan.