Ook voor jongens is er turnen. Voor hen gelden specifieke jongenstoestellen en -onderdelen, zoals brug, rekstok, ringen, lange mat en natuurlijk de springonderdelen met trampoline of springplank. Ook zij kunnen deelnemen aan onderlinge wedstrijden en soms ook aan regionale wedstrijden.

Voor jongens onderling geldt vaak dat alles wat niets met voetbal te maken heeft, niet stoer kan zijn. Zo kijken ze soms ook tegen turnen aan. Maar dat ook deze sport ‘vet cool‘ kan zijn, blijkt wel uit het gespierde lijf van een wedstrijdturner. En wat is nu stoerder dan tijdens de gymles op school een salto op de trampoline mogen demonstreren. Ook voor jongens geldt: wie eenmaal de smaak te pakken heeft, wil nooit meer stoppen. Kom dus gewoon eens langs en doe mee!

Jongens 1 en Jongens 2

Bij Fit Lisse worden de jongens niet op leeftijd ingedeeld, maar op niveau en inzet. De jongens zijn ingedeeld in de groepen Jongens 1 en Jongens 2. Jongens 1 is het startniveau, waar iedereen begint. Op het moment dat je niveau en inzet hoger blijkt, stroom je door naar Jongens 2. De leiding van de groep maakt deze beslissing.