Salto’s, radslagen en acrobatiek; dat hoort niet thuis in een winkelcentrum zou je denken… Gymnastiekvereniging Fit denkt daar anders over. Zij verzorgt op zaterdag 9 mei om 14.30 uur een turndemonstratie in de Poelmarkt.

De Poelpolder bestaat dit jaar 50 jaar. Dat viert Fit Lisse o.a. met een turndemonstratie in winkelcentrum Poelmarkt. De selectie is al enkele weken hard aan het trainen voor deze demonstratie, die zij eerder al toonde op Koningsdag.

De demonstratie wordt verzorgd door zo’n dertig gymnasten van diverse leeftijden. Zij zullen tijdens een half uur durend optreden het publiek vermaken en verrassen met de mogelijkheden van de sport. Daarvoor worden diverse turntoestellen het winkelcentrum ingedragen zoals een airtrack (een langwerpig springkussen), matten en trampolines. Ondanks dat de turnsport een individueel karakter heeft, bewijzen de gymnasten van Fit dat er een grote mate van synergie heerst in de selectiegroep. De acrobatische toeren van de groep zorgde bij Koningsdag voor veel waardering van het publiek.