Meisjes 10-12 regiokampioen

Gymnastiekvereniging Fit uit Lisse zet haar overwinningenreeks voort. Niet één. Niet twee, maar drie prijzen werden behaald tijdens groepsspringwedstrijden in Bodegraven op 12 november. De jongste selectieleden namen het op tegen concurrenten uit de regio.

De afvaardiging op zaterdag 12 november bestond uit jonge selectieleden uit de categorie ‘8-9 jaar’ en ’10-12 jaar’, niveau D. Het team meisjes 8-9 jaar met Daniëlle Booij, Elisa Bierman, Gwen Mohlman, Liël Warmerdam, Mirthe van der Zon, Romy Spaans en Rosanne Hulsbos liet hele goede oefeningen zien, maar het was helaas net niet genoeg om in de prijzen te vallen. Op trampoline haalden zij een achtste plaats en op lange mat werden zijn tiende in een deelnemersveld met vijftien teams.

Regiokampioen

De meisjes 10-12 jaar – Bo van Elk, Bo Struive, Eline Herberghs, Jonna van Essen, Lisa de Nooijer, Maud Molenaar, Stefanie Quarré – turnden een wedstrijd op drie toestellen: trampoline, lange mat, en plank/kast. Zowel op trampoline als op plank/kast wisten de meiden een felbegeerde tweede plaats te behalen. Op het springtoestel lange mat lieten zij de twaalf concurrerende teams achter zich en dus mogen de meiden zich een jaar lang regiokampioen noemen.

Groepsspringen

De groepsspringwedstrijd is één van grote turnwedstrijden van het jaar. Al vanaf het begin van het seizoen zijn de jongens en meiden hard aan het trainen voor deze wedstrijden. Er zijn verschillende toestellen waaraan de teams deelnemen. Ieder team wordt ingeschreven op het eigen niveau en in de eigen leeftijdscategorie. Turnen op de hiervoor genoemde onderdelen vergt een goede sprongkracht. Om deze reden vallen zij onder de categorie springtoestellen.

Delen op social media