Turnster Jael Ligtenberg door naar finale Zuid-Holland

Zaterdag 1 april was een spannende wedstrijddag voor 3 jonge turnsters van gymnastiekvereniging Fit. Hoogtepunt van de dag: Jael Ligtenberg heeft de finale van Zuid-Holland bereikt. Een 4de plaats geeft recht op deze finaleplaats. En vanwege het grootte aantal deelnemers, kreeg ze nu ook al een medaille omgehangen.

De maanden maart en april zijn belangrijk voor de turnsters van Fit. Velen van hen nemen deel aan regionale turnwedstrijden in Amsterdam. Op zaterdag 1 april was het onder andere de beurt aan Jael Ligtenberg, Instap 4de divisie. Het was haar eerste grote wedstrijd, maar Jael wist haar zenuwen goed in bedwang te houden. Dat leverde een felbegeerde finaleplaats op voor de districtsfinale op zaterdag 17 juni.

Eerder die dag kwamen Nienke van der Zon en Naomi Smits al in actie bij de Pupillen 4de divisie. Het was voor hen niet de allereerste wedstrijd, maar wel de eerste keer in de grote turnhal in Amsterdam. Nienke en Naomi haalden respectievelijk een 12de en 30ste plaats.

Turnen

In het dames turnen worden vier oefeningen uitgevoerd op de verschillende toestellen: vloer, sprong, ongelijke brug en balk. De turnoefeningen vergen een hoge mate van lichaamscontrole, lenigheid en kracht. Het toestel balk vraagt daarnaast om een goed gevoel voor evenwicht. Het puntentotaal van de vier toestellen bepaalt uiteindelijk de eindscore van de wedstrijd.

Delen op social media