Driemaal prijs voor turn(st)ers Fit

Driemaal prijs voor turn(st)ers Fit

De prijzenkast van gymnastiekvereniging Fit Lisse is deze maand weer goed aangevuld. De turnsters en turners behaalden drie prijzen op de Groepsspringwedstrijden in Noordwijk.

De afvaardiging op zaterdag 18 november bestond uit een team junioren en een team voor 16 jaar en ouder. Bij de junioren lieten Nienke, Lynn, Naomi, Kiëra, Sara, Emily, Noortje, Twan en Jake zien wat zij aan oefeningen kunnen op basis van slechts anderhalf trainingsuur per week. En met succes: zij haalden een derde plaats bij trampoline/pegasus.

Ook het team 16+ ging de strijd aan met de tegenstanders uit de regio. Geen gemakkelijke opgave voor Melanie, Jennifer, Mirthe, Bo, Elisa, Celine, Sophy en Noa, vanwege de hevige concurrentie. Toch wist het team een tweede plaats te bemachtigen op trampoline én een derde plaats op trampoline/pegasus.

Sprongkracht

De groepsspringwedstrijd is voor de selectie één van de grote wedstrijden van het jaar. Al vanaf het begin van het seizoen zijn de jongens en meiden van de springselectie hard aan het trainen voor deze wedstrijden. Er zijn verschillende turntoestellen waarop de teams een oefening tonen. Ieder team wordt ingeschreven op het eigen niveau en in de eigen leeftijdscategorie. De toestellen waaraan Fit deelnam waren: plank/pegasus, trampoline/pegasus, trampoline, trampoline/tafel en air-tumbling, een langwerpig springkussen. Turnen op de hiervoor genoemde onderdelen vergt een goede sprongkracht. Om deze reden vallen zij onder de categorie springtoestellen.

Delen op social media