Fit Lisse domineert top tien van Nederland

Turnsters en turners uit het hele land kwamen zaterdag 25 mei samen in Urk voor het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen. Twee teams van de Lisserse gymnastiekvereniging Fit bewezen daar tot de top van Nederland te horen.

Sophy Duwel, Noa Peeters, Michelle Lieverse, Tiara Juffermans, Lin-si Bolk, Maud Hartevelt, Juliette Pluimert, Maud Molenaar en Celine Havenaar debuteerden op het Nederlands Kampioenschap voor jeugd op twee toestellen: pegasus/trampoline en trampoline. Zij trainden – onder leiding van Demi Hoekstra en Mirjam van Delft – hard voor deze belangrijke wedstrijden en dat was terug te zien in de eindnotering. Van de 24 teams haalden zij een uitmuntende 12de en 14deplaats.

Besten van Nederland

Het seniorenteam – eveneens onder leiding van Mirjam van Delft – kwam ’s middags in actie op vier toestellen: trampoline, trampoline/pegasus, plank/pegasus en trampoline/tafel. Op elk toestel vormden maximaal negen turnsters een team, bestaande uit: Wendy Tijssen, Sabine Langeveld, Kelly Broekhof, Iris de Groot, Marit van Velzen, Lusa Kaak, Annemijn Dekker, Melanie Brouwer, Demi Hoekstra, Lindy van Aanholt, Lonneke Haveman en/of Annemarie van der Zwet. Tijdens hun oefening lieten de turnsters elk acht sprongenseries zien; variërend van een salto tot aan gestrekte salto, overslagen, radslagen en arabieren, met of zonder draai. En niet zonder resultaat: het team sprong zich in elke wedstrijd naar een plaats in de top tien. Ze werden verassend achtste op plank/pegaus, zevende op trampoline en zesde op trampoline/pegasus. Met hun oefening op tafel behoorde het team zelfs tot de beste vijf van Nederland.

Groepsspringwedstrijden

De groepsspringwedstrijd op nationaal niveau is één van de grootste turnwedstrijden van het jaar. Een team wordt ingeschreven in de eigen leeftijdscategorie. Turnen op de genoemde onderdelen vergt een goede sprongkracht; daarom vallen zij onder de categorie springtoestellen.

Delen op social media