Nooit eerder was een Nederlands Kampioenschap zo succesvol voor de turnsters en turners van gymnastiekvereniging Fit uit Lisse. In Landgraaf werden zij driemaal Nederlands Kampioen bij het groepsspringen.

Twintig turnsters en turners van Fit reisden af naar Landgraaf (Limburg) voor de nationale wedstrijd van 24 mei. Het senioren mixteam bestaande uit Annemarie van der Zwet, Demi Hoekstra, Iris de Groot, Lindy van Aanholt, Lonneke Haveman, Lusa Kaak, Melanie Brouwer, Michelle Lieverse, Rick Poelman, Tom Brouwer, Wendy Tijssen en Wilbert Dekker, nam deel in wisselende samenstelling. Per turntoestel lieten maximaal negen turnsters en turners een reeks van acht sprongen zien. Op mini-trampoline varieerde dat van een salto tot aan gestrekte salto, met of zonder draai. Op de overige turntoestellen werden de salto’s afgewisseld met steunsprongen als radslag, arabier en overslag met diverse draaien.

Landskampioen

Hun bijna volmaakte oefening op mini-trampoline/tafel werd door de jury beloond met 20.75, maarliefst 3,4 punten hoger dan de nummer twee. Ook op de toestellen plank/pegasus en mini-trampoline/pegasus haalden zij overtuigend de landstitel binnen. Op mini-trampoline moest het senioren mixteam genoegen nemen met een tweede plaats.

Junioren

Het merendeel van de turnsters uit het juniorenteam nam voor het eerst deel aan een Nederlands Kampioenschap. Bo van Elk, Céline Havenaar, Lisa de Nooijer, Maud Hartevelt, Noa Peeters, Romy Spaans, Sophy Duwel én Tiara Juffermans belandden niet op het erepodium, maar kunnen desalniettemin tevreden terugkijken op hun wedstrijd. Op minitrampoline/pegasus haalden zij een negende plaats en op mini-trampoline werden zij dertiende.

Het Nederlands kampioenschap was voor Fit een uiterst succesvolle afsluiting van een toch al geslaagd wedstrijdseizoen in het groepsspringen.