Lekker met je (jonge) kind bewegen. Dit kan bij Fit Lisse al jarenlang op de vrijdag. Vanwege grote belangstelling starten wij binnenkort ook een ouder & kindles op de woensdagochtend. De eerste les op woensdag start op 5 november.

Ouder & kindgym is speciaal bedoeld voor peuters van 1½ tot 4 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma, lekker wil gymmen in een ‘echte’ gymzaal. “Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net”, zult u misschien denken. Dat is waar, maar juist het opdoen van bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

Ouder & kindgym

Uw kind leert tijdens de les spelenderwijs kleine opdrachten uit te voeren. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen, rollen en dansen. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen en dansen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.

Leren van elkaar

Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere ouders/opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld.

De ouder & kindlessen worden gegeven in de gymzaal aan de Ruishornlaan in Lisse op woensdagochtend van 08.45-09.45 uur en op de vrijdagochtend van 08.45-09.45 uur en van 09.45-10.45 uur. De eerste twee proeflessen zijn gratis.