Fit Lisse naar finale NK Groepsspringen

Turnsters en turners uit het hele land kwamen zaterdag 11 februari samen in Bocholtz voor de kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen. De teams van gymnastiekvereniging Fit uit Lisse plaatsten zich daarbij voor de finale.

Achttien turnsters en turners van Fit en hun supporters reisden af naar Bocholtz voor de nationale kwalificatiewedstrijd. Het seniorenteam – bestaande uit Melanie Brouwer, Jennifer Wijnhout, Bo Struive, Zahra Bierman, Sophy Duwel, Lusa Kaak, Celine Havenaar, Noa Peeters en Maud Molenaar– kwalificeerden zich op de toestellen: plank pegasus (3de plaats), mini-trampoline tafel (3de plaats), mini-trampoline (5de plaats), mini-trampoline pegasus (5de plaats) en air-tumbling (6de plaats).

Ook het juniorenteam – bestaande uit: Bas Franse, Twan van Ruiten, Liël Warmerdam, Noortje Reijerkerk, Emily Mijnders, Jake Havenaar, Suzanne Franse, Mirthe van der Zon en Daniëlle Booij- wist zich te plaatsen. En wel op de volgende toestellen: mini-trampoline tafel (2de plaats), mini-trampoline pegasus (3de plaats), mini-trampoline (4de plaats) en air-tumbling (6de plaats).

De teams zullen op zaterdag 10 juni opnieuw in actie komen bij het Nederlands Kampioenschap in Surhuisterveen.

Groepsspringwedstrijd

De groepsspringwedstrijd op nationaal niveau is één van de grootste turnwedstrijden van het jaar. Turnen op de genoemde onderdelen vergt een goede sprongkracht; daarom vallen zij onder de categorie springtoestellen. Per turntoestel lieten in beide teams zes turnsters/turners per keer een reeks sprongen zien. Op trampoline varieerde dat van een salto tot aan gestrekte salto, met of zonder draai. Op de overige turntoestellen werden de salto’s afgewisseld met steunsprongen als overslag en arabier met diverse draaien. Op air-tumbling – een langwerpige springkussen – worden series geturnd met een combinatie van arabieren, overslagen, flik-flaks en salto’s.

Laat je reactie achter

Delen op social media