Fit Lisse eist vijf plekken op voor NK Groepsspringen

Turnsters uit Lisse bewijzen wederom tot de top van Nederland te behoren

Turnsters en turners uit het hele land kwamen zaterdag 20 februari samen in Hellendoorn voor de kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen. Fit veroverde daarbij vijf finaleplekken voor het NK in Surhuisterveen op zaterdag 4 juni.

Vijftien turnsters en turners van Fit en hun supporters reisden af naar Hellendoorn voor de nationale kwalificatiewedstrijd. Het seniorenteam – bestaande uit Lisa, Melanie, Lonneke, Lusa, Rick, Wilbert en Tom – plaatsten zich met gemak op alle springtoestellen. Op air-tumbling was een 4de plaats voldoende voor een finaleplaats bij het Nederlands Kampioenschap in juni. Op trampoline, tafel/trampoline, pegasus/plank haalden zij overtuigend de eerste plaats. Op pegasus/trampoline vermorzelde het team uit Lisse alle tegenstanders. Zo was het verschil met de nummer twee al maar liefst 7.60 punten.

Het seniorenteam zal op zaterdag 4 juni opnieuw in actie komen bij het Nederlands Kampioenshap in Surhuisterveen.

Hevige concurrentie

Bij de junioren bestond het team uit: Liël. Bo, Mirthe, Suzanne, Sophy, Maud, Maud en Noa. Het eerste springtoestel tafel/trampoline verliep niet geheel volgens plan, maar het team herstelde zich al snel. Helaas was het niet voldoende voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap, mede door de sterke concurrentie. Het team haalde een 7de plaats op air-tumbling én op tafel/trampoline Op pegasus/trampoline een 11de plaats en op trampoline een 12de plaats.

Groepsspringewedstrijd

De groepsspringwedstrijd op nationaal niveau is één van de grootste turnwedstrijden van het jaar. Turnen op de genoemde onderdelen vergt een goede sprongkracht; daarom vallen zij onder de categorie springtoestellen. Per turntoestel lieten in beide teams zes turnsters/turners per keer een reeks sprongen zien. Op trampoline varieerde dat van een salto tot aan gestrekte salto, met of zonder draai. Op de overige turntoestellen werden de salto’s afgewisseld met steunsprongen als overslag en arabier met diverse draaien. Op air-tumbling – een langwerpige springkussen – worden series geturnd met een combinatie van arabieren, overslagen, flik-flaks en salto’s.