Turnster Lisa de Nooijer door naar finale Zuid-Holland

Zaterdag 12 maart was een spannende wedstrijddag voor 6 turnsters van gymnastiekvereniging Fit. Hoogtepunt van de dag: Lisa de Nooijer heeft de finale van Zuid-Holland bereikt. Een 8ste plaats geeft recht op deze finaleplaats. Met 30 tegenstanders en kleine onderlinge verschillen een uitstekend resultaat!

De komende zaterdagen nemen vele turnsters van Fit deel aan turnwedstrijden in Amsterdam en Den Haag. Mirthe v/d Zon en Indi Reijn mochten het spits afbijten op zaterdag 5 maart. Zij turnden een goede wedstrijd voor de Jeugd 1 – D1. Mirthe haalde een 21ste plaats en Indi eindigde als 22ste.

Junioren en senioren

Op zaterdag 12 maart was het onder anderen de beurt aan de junioren 4de divisie. Daarbij werd Jonna van Essen 28ste, Elisa Bierman 17de, Bo Struive 14de en Lisa de Nooijer 8ste. Met een puntentotaal van 43.800 wist Lisa een felbegeerde finaleplaats veilig te stellen voor de districtsfinale op zaterdag 21 mei. Dan zal zij zich wederom moeten bewijzen. Bij de junioren 5de divisie werd Tiara Juffermans 18de. En Zahra Bierman haalde bij senioren 5de divisie een tevredenstellende 11de plaats.

Turnen

In het dames turnen worden vier oefeningen uitgevoerd op de verschillende toestellen: vloer, sprong, ongelijke brug en balk. De turnoefeningen vergen een hoge mate van lichaamscontrole, lenigheid en kracht. Het toestel balk vraagt daarnaast om een goed gevoel voor evenwicht. Het puntentotaal van de vier toestellen bepaalt uiteindelijk de eindscore van de wedstrijd.