Afgelopen zaterdag was een spannende wedstrijddag voor vier turnsters van gymnastiekvereniging Fit. Hoogtepunt van de dag: Lisa de Nooijer heeft de finale van Zuid-Holland bereikt. Een 17de plaats geeft recht op deze finaleplaats. Met 32 tegenstanders en kleine onderlinge verschillen een uitstekend resultaat!

De komende zaterdagen nemen vele turnsters van Fit deel aan turnwedstrijden in Amsterdam. Lisa de Nooijer, Elisa Bierman, Indi Reijn en Mirthe v/d Zon mochten het spits afbijten op zaterdag 7 maart.

Middagwedstrijd

Indi en Mirthe kwamen ’s middags in actie tijdens de wedstrijd voor de 4de divisie Pupil-2 D1. Zij turnden een goede wedstrijd en mogen trots zijn op hun resultaten. Indi haalde een 16de plaats met 45.283 punten. Mirthe eindigde als 21ste met een puntentaal van 43.217.

Avondwedstrijd

In de avond was het de beurt aan de meisjes in de categorie ‘Jeugd-2 F’ waarin Elisa en Lisa uitkwamen. Elisa haalde een 25ste plaats met 40.650, net buiten de finaleplaatsen. Met een puntentotaal van 41.809 wist Lisa wel een felbegeerde finaleplaats veilig te stellen voor zaterdag 23 mei. Dan zal zij zich wederom moeten bewijzen.

Turnen

In het dames turnen worden vier oefeningen uitgevoerd op de verschillende toestellen: vloer, sprong, ongelijke brug en balk. De turnoefeningen vergen een hoge mate van lichaamscontrole, lenigheid en kracht. Het toestel balk vraagt daarnaast om een goed gevoel voor evenwicht. Het puntentotaal van de vier toestellen bepaalt uiteindelijk de eindscore van de wedstrijd.