Podiumplaatsen voor Fit Lisse bij Turn- en Fundag

Acht medailles heeft gymnastiekvereniging Fit Lisse in de wacht gesleept tijdens de regionale Turn- en Fundag in Sassenheim. Bijna 400 gymnasten verzamelden zich afgelopen weekend in sporthal ‘De Wasbeek’, waaronder 53 deelnemers van Fit.

Achtendertig tegenstanders hadden ze en tóch in de prijzen vallen. Mirthe van der Zon en Indi Reijn mogen trots zijn op hun wedstrijd. Ze behaalden respectievelijk een tweede en vijfde plaats in niveau D2 voor meisjes 7-9 jaar. Ook Dixie Noordhoek viel met haar vierde plaats in de prijzen, vanwege het grote aantal deelnemers in niveau R1 voor meisjes 8 jaar. Jake Havenaar liet zijn tegenstanders van niveau N14 ruim achter zich en haalde een eerste plaats bij de jongens van 7-9 jaar.

In de middag kon Fit rekenen op nog eens drie gouden en één bronzen medaille. Tiara Juffermans beklom enthousiast het hoogste podium in niveau N11 voor meisjes van 10-11 jaar. Fleur Freriks deed dat in niveau N11 voor meisjes van 12-13 jaar. In dezelfde leeftijdscategorie verdiende Thyrza Haasnoot goud met haar oefeningen in N12. Bo van Elk werd derde in niveau N9 voor meiden van tien tot elf jaar.

Recreatief programma

De regionale wedstrijd is zowel voor gymnasten op recreatief niveau als voor de jongere turnsters van de selectie van Fit Lisse. De gymnasten voerden op drie verschillende gymtoestellen oefeningen uit. Het puntentotaal voor brug (of rek), lange mat en trampoline was uiteindelijk bepalend voor het eindklassement. De deelnemers sloten de dag af met een gezellig recreatief programma van spel, dans en alternatieve turnvormen als acrobatiek en air-tumbling.

Delen op social media