Turnster Lisa de Nooijer door naar districtsfinale

Afgelopen zaterdag was een spannende wedstrijddag voor vijf selectieturnsters van Fit Lisse. Hoogtepunt van de dag: Lisa de Nooijer heeft de finale van het district Zuid-Holland Noord bereikt. Een mooie 15e plaats geeft recht op deze finaleplaats. Met 57 tegenstanders en kleine onderlinge verschillen een uitstekend resultaat!

Gymnastiekvereniging Fit bewijst ook dit seizoen over veel turntalenten te beschikken. Tijdens verschillende regionale wedstrijden eerder dit jaar behaalden de jongens en meisjes van Fit mooie resultaten. Zaterdag hebben de meisjes die uitkomen in de vierde divisie hier een goed vervolg aan gegeven.

In de ochtend was het de beurt aan de meisjes in de categorie ‘pupil-2 niveau 8’ waarin voor Fit Elisa Bierman, Jonna van Essen en Lisa de Nooijer uitkomen. Elisa en Jonna hebben een goede wedstrijd geturnd en mogen trots zijn op hun resultaten. Echter blijkt in deze categorie dat elk foutje teveel is voor het behalen van de finale. Lisa heeft een zeer stabiele wedstrijd geturnd. Op de toestellen brug, balk en vloer liet zij een nette oefening zien en op sprong stak zij boven alle concurrentie uit. Hierdoor heeft zij de finaleplaats op zaterdag 25 mei veilig kunnen stellen.

In de middag was het de beurt aan Liël Warmerdam en Daniëlle Booij in de categorie ‘pupil-1 niveau 9’. Beide turnsters zijn tijdens de wedstrijd op verschillende momenten boven zichzelf uitgestegen. Ook in dit niveau liggen de scores echter zo dicht bij elkaar dat door een val van de balk een finaleplaats niet meer tot de mogelijkheden behoort. Met een 45ste en 47ste plaats zijn de turnsters in de middenmoot geëindigd.

Delen op social media