Kracht, lenigheid en een goede techniek. Turnster Lonneke Haveman van gymnastiekvereniging Fit bezit elk van deze vaardigheden. Afgelopen zaterdag bereikte Lonneke het podium tijdens regionale wedstrijden in Amsterdam. Haar zilveren medaille is de vierde zegen op rij voor de vereniging uit Lisse.

De wedstrijddag begint voor turnster Lonneke Haveman – van der Zwet al vroeg. ‘s Morgens is zij getuige van de wedstrijd van vier andere turnsters van Fit, waaronder haar eigen zus. Annemarie van der Zwet, met haar 29 jaar de oudste deelnemer aan de wedstrijd, turnt een goede wedstrijd in NTS niveau 7. Zij behaalt uiteindelijk een 20ste plaats. In dezelfde categorie van senioren laten ook Iris de Groot en Lusa Kaak hun turnoefeningen zien. Helaas laten beide dames punten liggen op het toestel brug en komen daarmee uit op een 27ste en 29ste plaats. Sabine Langeveld behaalt met 41.40 punten een verdienstelijke 7de plaats. Slechts 0,70 punten verwijderd van een podiumplek.

Bij de junioren strijdt Zahra Bierman tegen 46 concurrenten uit de regio. Ze laat stabiele oefeningen zien en weet zelfs haar minst favoriete toestel – pegasus met plank – met een score van 8.30 af te sluiten. Haar puntentotaal van 38,20 levert haar uiteindelijk een 27ste plaats op.

Topprestatie

De grootste zegen van de dag behaalt gymnastiekvereniging Fit met turnster Lonneke Haveman. Ze start met een bijna foutloze oefening op brug, gevolgd door een oefening op balk. Helaas verliest ze daarbij tweemaal haar evenwicht. Gelukkig moeten haar twee sterkste onderdelen nog komen: op vloer haalt ze de hoogste score van de dag en op het springtoestel pegasus laat ze een bijna perfecte overslag zien. Dat resulteert uiteindelijk in een puntentotaal van 44,25. Slechts één concurrent weet die hoge score te overtreffen en dus mag Lonneke een zilveren medaille huiswaarts nemen.

Het is opnieuw een zegen voor de gymnastiekvereniging uit Lisse, die eerder dit jaar drie gouden overwinningen op haar naam mocht schrijven voor Wilbert Dekker, Rick Poelman en Melanie Brouwer. Op 23 maart staat de volgende regionale turnwedstrijd op het programma, waaraan vijf pupillen van Fit zullen deelnemen.