Gymnastiekvereniging Fit Lisse bewijst ook dit jaar weer over veel turntalenten te beschikken. Tijdens de eerste regionale wedstrijd van het kalenderjaar, op zaterdag 19 januari in Alphen a/d Rijn, pakten turners Rick Poelman en Wilbert Dekker beiden de overwinning.

De jongens trainen in de selectiegroep van de gymnastiekvereniging. Zij nemen deel in hun eigen niveau en leeftijdscategorie. Wilbert Dekker won de regionale turnwedstrijd in de leeftijdscategorie Junior 2 (niveau 10). Een puntentotaal van 52,9 leverde hem een gouden medaille op. Ook in de categorie Senior (niveau 9) versloeg Rick Poelman zijn tegenstanders uit de regio. Zijn puntentotaal van 57,45 was meer dan voldoende voor een eerste plaats.

Turnen jongens

In het heren turnen worden zes oefeningen uitgevoerd op de verschillende toestellen: vloer, voltige, ringen, sprong, gelijke brug en rek. Zij hebben dus in vergelijking met het dames turnen meer én deels andere toestellen. De turnoefeningen vergen kracht, souplesse en behendigheid. De jongste turners voeren een verplichte oefenstof uit, oftewel: zij turnen een door de gymnastiekbond voorgeschreven oefening. Op latere leeftijd mogen zij een eigen oefening turnen, mits deze voldoende turnelementen bevat van het juiste niveau.