Dit seizoen viert Algemene Gymnastiekvereniging Fit uit Lisse haar 40-jarig jubileum. Iedereen in Lisse kon daar iets van meemaken tijdens de spectaculaire Jubileumshow op zaterdag 15 december. Meer dan 400 bezoekers kwamen kennismaken met hetgeen deze vereniging zoal te bieden heeft, en dat is heel wat! Naast het eigen turntalent, had de Lisserse vereniging ook acrogroep Groen Wit uit Leiden en wereldkampioenen Boy Looijen en Laura Stullich uitgenodigd op de turnvloer.

Om half negen ’s morgens druppelden de eersten van de ruim 200 leden van de gymnastiekvereniging binnen bij sporthal Ter Specke. De gymnasten maakten zich klaar voor een grote generale repetitie, waarbij elke demonstratie nog eenmaal geoefend kon worden. Diezelfde middag zouden zij hun demonstratie opvoeren voor een publiek van honderden familieleden, vrienden, oud-(bestuurs)leden en andere geïnteresseerden. Na een gezamenlijke lunch was het dan zover. De Jubileumshow met als thema ‘Film’ werd geopend door presentatrices Barbara en Manon. Elk groep vertoonde vervolgens een eigen demonstratie op filmmuziek van onder andere Disney, The Wizz en diverse superhelden. Van klein tot groot lieten de leden van Fit zien wat ze in hun mars hebben. De middag verliep gestroomlijnd, mede door de intensieve voorbereidingen van een groep enthousiaste vrijwilligers, leiding en bestuursleden. Hun werk werd bekroond met een fantastische show, blije gezichten van de deelnemers en een enthousiast publiek, dat als dank de wave inzette.

Topacts

Maar daarmee hield de show nog niet op. De gymnastiekvereniging had ook Boy Looijen en Laura Stullich, wereldkampioenen rhonrad, naar Lisse kunnen halen. Boy werd in Nederland bekend met zijn act bij Holland’s got talent. Tijdens de Jubileumshow vertoonde hij een wervelende act met zijn partner. Samen veroverden zij de harten van de jonge gymnasten die na afloop massaal een handtekening kwamen halen. Acrogroep Groen Wit uit Leiden zorgde met vijftig acrobaten op de vloer voor een (letterlijk) hoogtepunt met hoge mensentorens en fraaie balansoefeningen.

‘We go together’

Aan het einde van de Jubileumshow werden alle deelnemers voor een laatste maal de vloer opgevraagd om de voorstelling swingend en springend af te sluiten op het nummer ‘We go together’ uit de film Grease. Eén van de toeschouwers reageerde na afloop: Fit kan trots zijn op deelnemers en leiding om zo iets moois neer te zetten!

Met dank aan

De Jubileumdemonstratie van Fit Lisse werd mede mogelijk gemaakt door: Havenaar Infra, gemeente Lisse, Stichting Kinderfonds Lisse, Flynth, New York Pizza Lisse, Broekhof verpakkingen, KNGU, Brasserie Family, Boot en Broersen fysiotherapie, DJ Partypixel – Dennis Barten, Den Butter, Bril Jan’t, FC Lisse, Cosmo Hairstyling Lisse, Smaakhuis, garagebedrijf Ruud van der Zon, Kolkman Tribuneverhuur en Polderman Lisse.

Vereniging

In het begin heette Fit nog DEDO (Door enthousiaste dames opgericht). De meeste enthousiaste dame daarvan was ongetwijfeld mevrouw M. Kalis. Zij is de feitelijke oprichtster en lange tijd de stuwende kracht achter de vereniging. In de loop der jaren is Fit uitgegroeid tot een gymnastiekvereniging met een enthousiaste groep vrijwilligers en gediplomeerde leiding. De vereniging biedt lessen voor jong en ouder: van ouder-en-kindgym en kleutergym, recreatief gymmen voor jongens en meiden tot aan herentrim. Ook beschikt de vereniging over een succesvolle selectiegroep, waarvan de turnsters en turners uitblinken bij regionale en landelijke (spring)wedstrijden en met demonstraties op muziek. Dit jubileumjaar is de vereniging ook gestart met g-gym, een lesuur voor mensen met een verstandelijke beperking.