Fit Lisse viervoudig Nederlands Kampioen

Turnsters en turners leveren topprestatie in Surhuisterveen

Nooit eerder was een Nederlands Kampioenschap zo succesvol voor de turnsters en turners van gymnastiekvereniging Fit uit Lisse. In Surhuisterveen werden zij viervoudig Nederlands Kampioen bij het groepsspringen niveau C. Ook sleepten zij een tweede plaats in de wacht bij het NK Air-tumbling.

Acht turnsters en turners van Fit reisden op 4 juni af naar Surhuisterveen (Friesland) voor de nationale finale. Het team had haar deelname ruimschoots verdiend tijdens de kwalificatiewedstrijd in Hellendoorn op 20 februari. Daardoor mocht het team nu in actie komen op 5 toestellen: air-tumbing, minitrampoline, minitrampoline/tafel, minitrampoline/pegasus en plank/pegasus.

Lisa de Nooijer, Lonneke Haveman, Lusa Kaak, Melanie Brouwer, Rick Poelman, Tom Brouwer, Wilbert Dekker en Zahra Bierman lieten per toestel een reeks van acht sprongen zien. Op mini-trampoline varieerde dat van een salto tot aan gestrekte salto, met of zonder draai. Op de overige turntoestellen werden de salto’s afgewisseld met steunsprongen als radslag, arabier en overslag met diverse draaien. Op air-tumbling (een langwerpige springkussen) turnde het team series met een combinatie van arabieren, overslagen, flik-flaks en salto’s.

Landskampioen

De oefening op mini-trampoline werd door de jury beloond met 16.25 punten, ruim 3 punten hoger dan de nummer twee. Ook op de toestellen plank/pegasus (13,85 punten), mini-trampoline/pegasus (19.90 punten) en mini-trampoline/tafel (17.30 punten) haalden zij de landstitel binnen. Op air-tumbling (19.30 punten) moest het senioren mixteam genoegen nemen met een gedeelde tweede plaats. Het team kijkt vol trots terug op deze glansrijke finaledag!

Laat je reactie achter

Delen op social media