Vier teams van gymnastiekvereniging Fit Lisse reisden zaterdag 16 november af naar Den Haag om deel te nemen aan de jaarlijkse groepsspringwedstrijden. Na een lange, sportieve dag ging Fit huiswaarts met een bronzen én een zilveren beker.

In de ochtend lieten de gymnasten (niveau E) zien, wat zij aan oefeningen kunnen op de diverse springtoestellen, op basis van slechts één trainingsuur per week. Voor een aantal van de meisjes 8-9 jaar was dit de eerste wedstrijd in hun sportcarrière. Helaas vielen zij buiten de prijzen met een 8ste plaats op lange mat en een 9de plaats op minitrampoline. Het team 10-12 jaar – bestaande uit vijf meiden en één jongen – streed ook voor een podiumplek. Dat lukte niet op de lange mat, waar zij een 5de plek haalden. Maar op minitrampoline sprongen de gymnasten naar een 3de prijs. De junioren piekten op het onderdeel minitrampoline kast, waar zij een 2de plaats wisten te halen. Op minitrampoline vielen zij net buiten de prijzen.

’s Middags kwamen acht jonge selectieleden (10-12 jaar, niveau D) in actie. Zij namen deel aan twee toestellen: minitrampoline en lange mat. Het team liet goede oefeningen zien, maar mede vanwege de sterke concurrentie viel het niet in de prijzen. De meisjes haalden een 10de plaats op lange mat en een 12de plaats op minitrampoline.

Volgende week komen meer turnsters en turners van Fit in actie tijdens de groepsspringwedstrijden op niveau C in Voorschoten. Een belangrijke wedstrijd, want Fit heeft haar titel als ‘regiokampioen’ te verdedigen.