Zahra Bierman regionaal turnkampioen

Turnsters Fit Lisse bewijzen zich in Amsterdam

Kracht, lenigheid en een goede techniek. Turnster Zahra Bierman van gymnastiekvereniging Fit uit Lisse bezit elk van deze vaardigheden. Afgelopen zaterdag bereikte Zahra het erepodium tijdens regionale wedstrijden in Amsterdam. Daarmee heeft Fit Lisse er wederom een turnkampioen bij.

Op zaterdag 18 maart komen 5 turnsters uit Lisse in actie. Allen turnen hun wedstrijd in de categorie ‘junior’ of ‘senior’. De grootste zegen behaalt gymnastiekvereniging Fit met turnster Zahra Bierman in de 5de divisie. Alle vier de oefeningen rond Zahra af met hoge cijfers en dat resulteert in een puntentotaal van 45,7 punten. Maar liefst 1,225 punten hoger dan haar beste concurrente. Dat betekent voor de Lisserse maar één ding: in 2017 is zij turnkampioen Zuid-Holland Noord.

Ook Tiara Juffermans komt uit in de 5de divisie. Bij de junioren eindigt zij als 13de van de 25. Bo Struive komt in actie bij de senioren 4de divisie; haar debuut bij de oudste leeftijdsklasse. Ze eindigt als 25ste van de 28. Elisa Bierman en Lisa de Nooijer komen in actie bij de junioren. Zij turnen tegen 29 concurrenten uit de regio en veroveren beiden een felbegeerde plaats voor de districtsfinale op 13 mei in Amsterdam. Ze eindigen respectievelijk als 7de en 8ste.

Nog een finaleplek

Een week eerder werd er ook al finaleplek bemachtigd door Mirthe van der Zon. In de 4de divisie haalde zij een 6de plaats bij de categorie Jeugd 2. Zij turnde tegen 26 tegenstanders, waaronder clubgenoot Indi Reijn die 14de werd. Diezelfde dag turnden Sara van Ruiten (15de) en Kiëra de Boom (21ste) in de categorie Pupil 2.

Laat je reactie achter

Delen op social media